FC Emmen-voorzitter luidt de noodklok: 'Ons voortbestaan hangt daar vanaf'

FC Emmen-voorzitter luidt de noodklok: 'Ons voortbestaan hangt daar vanaf'

Gepubliceerd: vrijdag 6 december 2019 om 21:12vr 06-12-2019 om 21:12

FC Emmen investeerde afgelopen zomer flink in de selectie en dat lijkt zijn vruchten af te werpen. De ploeg van coach Dick Lukkien blijft voorlopig verwijderd van de degradatieplaatsen in de Eredivisie. Toch luidt voorzitter Ronald Lubbers de noodklok.

Volgens Lubbers is het sterk verouderde De Oude Meerdijk dringend aan vervanging toe. "Ons voortbestaan hangt daarvan af. Zo zwart-wit is het", zegt hij tegen Voetbal International. "Als we met het huidige stadion degraderen, dan zie ik het heel somber in. Dan hoeven we helemáál niet meer bij de politiek aan te kloppen. We moeten nu wat doen. We moeten nu het momentum pakken, dus moet je soms ook gaan schreeuwen om iets los te maken, want in de Eerste Divisie zal het voor ons erg lastig zijn de financiële broek op te houden."

Met een nieuw stadion ziet Lubbers wél toekomst voor zijn club. "Ik denk dat Emmen de mogelijkheid heeft tussen plaats acht en veertien te gaan spelen in de Eredivisie, met een uitschieter naar boven en beneden. We moeten hopen dat we niet degraderen en dat er geen paniekerige dingen gebeuren, dan kun je steady doorgroeien." Volgens de preses is FC Emmen al in gesprek met 'grote, serieuze externe partijen'. Dat kan echter alleen doorgaan als er een nieuw stadion komt.

"Nu kiezen veel partijen nog voor bijvoorbeeld FC Groningen of PEC Zwolle, omdat wij ze nu niet meerdere stoelen in het stadion kunnen bieden, dat is heel frustrerend. We kunnen nu nog niet de hele provincie bereiken", aldus Lubbers, die nog een streven heeft. "Als we een nieuw stadion krijgen, zullen we afscheid nemen van het kunstgras."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Eredivisie FC Emmen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws