Van den Brom 'gaat Cerny weer een kans geven' en baalt nog steeds: 'Niet verwacht'

Van den Brom 'gaat Cerny weer een kans geven' en baalt nog steeds: 'Niet verwacht'

Gepubliceerd: zaterdag 7 december 2019 om 10:59za 07-12-2019 om 10:59

FC Utrecht is plotseling in een sportief dal beland, na drie competitienederlagen op rij: de verliespartijen tegen Ajax en AZ waren nog enigszins ingecalculeerd, maar de thuisnederlaag tegen RKC Waalwijk kwam hard aan. Trainer John van den Brom liet toen na afloop weten dat hij overwoog om zijn elftal om te gooien.

Volgens het Algemeen Dagblad is het niet ondenkbaar dat Vaclav Cerny zondag tegen FC Groningen een nieuwe kans in de basis gaat krijgen. De van Ajax overgekomen Tsjech werd tijdens zijn competitiedebuut tegen ADO Den Haag voortijdig gewisseld door Van den Brom en belandde vervolgens op de bank, maar mocht de laatste weken weer wat vaker invallen. De exacte opstelling van de Domstedelingen lijkt echter nog even geheim te blijven: Van den Brom trainde vrijdag besloten.

De trainer baalt nog steeds van de zeperd tegen RKC en rekent op een reactie van zijn spelers. "Ik had niet verwacht dat we in december nog zo'n wedstrijd zouden spelen, voetballend. Met al die goede spelers", wordt hij geciteerd door het AD. Volgens Van den Brom heeft FC Utrecht veel meer 'in zijn mars' dan het tot dusver heeft bewezen. "Dat moet er vaker, meer en beter uitkomen dan we tot nu toe hebben gezien."

FC Groningen en FC Utrecht trappen zondag om 14.30 uur af. Het verschil tussen de nummers tien en acht van de Eredivisie bedraagt twee punten.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Hoe eindigt FC Groningen-FC Utrecht?

(788 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws