'Ajax is klasse apart in de Eredivisie, maar tegen RKC was heel teleurstellend'

'Ajax is klasse apart in de Eredivisie, maar tegen RKC was heel teleurstellend'

Gepubliceerd: donderdag 5 december 2019 om 11:27do 05-12-2019 om 11:27

Bij FC Utrecht staan de gezichten op onweer na drie nederlagen op rij. Over de verliesbeurten tegen Ajax en AZ stapten de Utrechters nog wel heen, maar de thuisnederlaag tegen RKC Waalwijk blijkt voor directeur voetbalzaken Jordy Zuidam moeilijk te verkroppen.

Zuidam wilde dit seizoen met FC Utrecht de stap richting de top-drie zetten, maar ziet zijn club worstelen. "Paniek en crisis zijn er niet, maar we gaan ook niet zeggen 'Je kunt een keer van RKC verliezen'", zegt Zuidam in De Telegraaf. "Dat past niet bij onze ambities. Na drie nederlagen op rij moet iedereen zich er wel van bewust zijn dat we echt een reactie willen zien."

Met de verliesbeurten tegen AZ en Ajax kon Zuidam nog wel leven. "Natuurlijk hadden we gehoopt dat we tegen Ajax meer konden doen dan we hebben gedaan, maar die club is een klasse apart in de Eredivisie. Tegen AZ was het zeker geen schandalig slechte wedstrijd van ons, ondanks de 0-3 nederlaag", aldus de directeur voetbalzaken, die tegen RKC niet wist wat hij zag. "Na de nederlagen tegen Ajax en AZ, die te verklaren zijn geweest, verwacht je van de ploeg toch een reactie. Zeker als de hekkensluiter op bezoek komt. Maar in plaats van een reactie volgde er nog een nederlaag, eentje die totaal niet in het rijtje past en moeilijk te verklaren is. Dát was wel heel teleurstellend", aldus Zuidam.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat FC Utrecht in de top-vijf eindigen dit seizoen?

(758 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws