Hiddink: 'Het was een kille, deurendichte en koude bedoening bij de KNVB'

Hiddink: 'Het was een kille, deurendichte en koude bedoening bij de KNVB'

Gepubliceerd: zaterdag 7 december 2019 om 12:20za 07-12-2019 om 12:20

Guus Hiddink werd na het WK van 2014 bondscoach van Oranje, maar werd tijdens de kwalificatie voor het EK van 2016 opzij geschoven. De oefenmeester uit de Achterhoek blikt terug op die periode en geeft toe dat er destijds geen prettige sfeer hing bij de KNVB.

Het Nederlands elftal presteert momenteel naar behoren en dat doet Hiddink goed, maar hij denkt daardoor wel met weemoed terug aan zijn laatste periode als bondscoach van Oranje. "Ik zat er helaas in een mindere periode met minder mogelijkheden dan voorheen of bijvoorbeeld nu", zegt hij in een groot interview met het Algemeen Dagblad. "Nu zijn we een paar jaar verder en vinden de mensen ons weer favoriet voor het EK. Zo gaat dat."

Met de huidige selectie denkt Hiddink dat hij het verder had geschopt. "Virgil van Dijk kwam pas net kijken, maar kijk waar hij nu staat. Ze hebben nu zelfs Stefan de Vrij nog achter de hand, dat is echt een heel grote jongen geworden in de Serie A. En er is extra kwaliteit voorin met Memphis Depay die volwassen is geworden. Zet daar Frenkie de Jong bij, zoals je zelf al zegt. En Georginio Wijnaldum, daar zag ik al een nieuwe aanvoerder in."

Maar het meest teleurgesteld is de Achterhoeker in de KNVB, waar volgens hem geen prettige sfeer hing. "Ik heb het die tweede periode in Zeist nooit meer naar mijn zin gehad. Het was gewoon een kille, deurendichte, koude bedoening in Zeist. Ik voelde me totaal niet op mijn plek, dat had ik nog nergens zo meegemaakt. En net toen het bij Oranje iets stabieler begon te worden, moest ik van het veld en adviseur worden van de directie en raad van commissarissen..."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Lees meer over: Nederland Nederland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws