AFAS Stadion krijgt lichtmasten weer terug; stadion bijna klaar voor controle

AFAS Stadion krijgt lichtmasten weer terug; stadion bijna klaar voor controle

Gepubliceerd: zaterdag 7 december 2019 om 12:54za 07-12-2019 om 12:54

Laatste update: zaterdag 7 december 2019 om 13:15za 07-12-2019 om 13:15

AZ zet alles op alles om op zondag 15 december in het eigen stadion tegen Ajax te kunnen spelen. De Alkmaarders, die zaterdagavond met een zege bij PEC tot op drie punten van de rivaal uit Amsterdam kunnen komen, zijn hard aan het werk om het stadion speelklaar te krijgen.

Het dak is volledig verwijderd, inclusief twee lichtmasten die op dat dak gemonteerd waren. Dat betekent dat die twee lichtmasten teruggezet moeten worden om voldoende lichtinval in het stadion te kunnen genereren, schrijft De Telegraaf. Zaterdagochtend is de club begonnen om de benodigde twee lichtmasten te installeren en AZ hoopt daar op tijd klaar mee te zijn.

De derde lichtmast is op zaterdagmiddag zo goed als klaar en AZ hoopt op dezelfde dag ook nummer vier te kunnen installeren, waardoor de controle van het stadion snel plaats kan vinden en de club duidelijkheid heeft over het al dan niet afwerken van de topper tegen Ajax in het AFAS Stadion. Op dinsdag 10 december laat het gemeentebestuur van Alkmaar weten of de wedstrijd in het stadion van AZ gespeeld kan worden.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws