Update: gemeente Alkmaar komt dinsdag met uitsluitsel over locatie AZ-Ajax

Update: gemeente Alkmaar komt dinsdag met uitsluitsel over locatie AZ-Ajax

Gepubliceerd: donderdag 5 december 2019 om 16:44do 05-12-2019 om 16:44

Laatste update: vrijdag 6 december 2019 om 16:29vr 06-12-2019 om 16:29

Volgens de eerste prognoses lijkt AZ op zondag 15 december weer in het eigen AFAS Stadion te kunnen spelen. Of er publiek aanwezig mag zijn tijdens de wedstrijd tegen Ajax, is vooralsnog echter de vraag.

De gemeente Alkmaar gaat maandag een definitief besluit over de Noord-Hollandse derby nemen. Een woordvoerder laat aan NH Nieuws weten dat de kans aanwezig is dat er groen licht wordt gegeven aan AZ. "Maar vooralsnog wel zonder publiek", benadrukt hij echter. "In principe staan we toe dat wedstrijd in het stadion van AZ wordt gespeeld. Dat kan zonder publiek, al is dat ook onze wens niet."

Na het weekend wordt echter pas een definitieve uitspraak gedaan. "Volgende week beslissen we of het stadion gedeeltelijk of volledig beschikbaar is voor publiek", besluit de woordvoerder. De Noord-Hollandse FOX Sports-commentator Leo Driessen liet woensdag in Voetbalpraat weten dat AZ 'alle vertrouwen' heeft in de afhandeling van de zaak.

AZ speelde begin augustus zijn laatste wedstrijd in het eigen stadion. Nadat een gedeelte van het dak sneuvelde, moesten de Alkmaarders uitwijken naar Den Haag en - incidenteel - Enschede. Op zondag 15 december wil men de wedstrijd tegen Ajax weer in het AFAS Stadion spelen. Wanneer de wedstrijd tóch in Den Haag gespeeld moet worden, mogen er geen Ajax-fans aanwezig zijn.

Update: Het college van Burgemeester en Wethouders van Alkmaar neemt op dinsdag 10 december een beslissing over de wedstrijd tussen AZ en Ajax. Het is nog niet duidelijk of het AFAS Stadion veilig genoeg is om er een wedstrijd te spelen. Het college ontvangt maandag een advies over de situatie en komt een dag later met een besluit, zo valt er te lezen in een persbericht van de Gemeente Alkmaar.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws