KNVB ziet twee opties mocht gemeente Alkmaar streep zetten door AZ - Ajax

KNVB ziet twee opties mocht gemeente Alkmaar streep zetten door AZ - Ajax

Gepubliceerd: donderdag 5 december 2019 om 07:37do 05-12-2019 om 07:37

De KNVB ziet geen belemmeringen meer om de Eredivisie-topper tussen AZ en Ajax op 15 december in het AFAS Stadion te laten spelen. De gemeente Alkmaar moet echter nog wel groen licht geven. De voetbalbond houdt daarom twee alternatieve scenario's achter de hand.

Het dak van het stadion is inmiddels verwijderd en AZ deed uit veiligheidsoverwegingen nog diverse andere aanpassingen. De Noord-Hollandse club leverde alle documenten daarover in bij de gemeente, maar die nam nog geen beslissing. "Maar de gemeente heeft beloofd om de knoop uiterlijk maandag door te hakken. Daar vertrouwen we op", zegt Jan Bluyssen, hoofd competitiezaken van de KNVB, tegen De Telegraaf.

Volgens Bluyssen is sinds afgelopen week 'een hoop in positieve zin veranderd'. "Eigenlijk zijn alle partijen inmiddels positief gestemd, inclusief de gemeente. Daarom hebben wij als KNVB geen reden om eraan te twijfelen dat de wedstrijd doorgaat."

Mocht Alkmaar toch geen groen licht geven, dan heeft de KNVB twee alternatieve scenario's. Eén daarvan is de wedstrijd in het nieuwe jaar te laten spelen. "Het zoeken van een beschikbare datum is dan wel maatwerk." De andere optie om Ajax eerst thuis te laten spelen in de Johan Cruijff Arena wordt eveneens overwogen.

Den Haag lijkt dus geen optie. Daar speelt AZ momenteel zijn 'thuiswedstrijden', maar in het Car Jeans Stadion van ADO zijn geen Ajax-fans welkom.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws