Real Madrid neemt eerste horde eenvoudig en is klaar voor cruciale week

Real Madrid neemt eerste horde eenvoudig en is klaar voor cruciale week

Gepubliceerd: zaterdag 7 december 2019 om 14:54za 07-12-2019 om 14:54

In de aanloop naar een cruciale week heeft Real Madrid het thuisduel met Espanyol eenvoudig in winst omgezet. De Koninklijke had weinig moeite met het bezoek uit Catalonië en won met 2-0.

Volgend weekend speelt Real Madrid de lastige uitwedstrijd in de Liga bij Valencia en drie dagen later staat de verplaatste Clásico in Barcelona op het programma. Het was dus zaak voor de ploeg van Zinedine Zidane om met een goed gevoel richting die wedstrijden te kunnen gaan en daarvoor moest Espanyol in het eigen Santiago Bernabéu terzijde worden geschoven. Na een moeizaam begin van beide ploegen en een grote kopkans voor Granero kwam Real dan toch op voorsprong.

Raphael Varane, centrale verdediger van beroep, was voorin blijven hangen en werd vrijgespeeld in het strafschopgebied. De Fransman toonde zich zo koel als een spits en schoof de bal in de verre hoek, waarmee Real op 1-0 kwam. Daarop trok Espanyol zich nog meer terug. De Catalanen probeerden voor de openingstreffer nog wel wat druk te zetten, maar besloten na de goal van Varane wat meer op de counter te gaan loeren.

Die tactiek zorgde ervoor dat Real moeite had om de verdediging van de ploeg van Pablo Machín nogmaals te slechten en dat Espanyol er zo nu en dan gevaarlijk uitkwam. Net op het moment dat de 1-1 een aantal keer gevaarlijk dichtbij was viel de goal aan de andere kant en werd de partij daarmee in het voordeel van De Koninklijke beslist. Met zijn elfde goal van het seizoen verdubbelde Karim Benzema de marge en schatte hij goed voorbereidend werk van Fede Valverde op waarde.

In de slotfase kreeg Ferland Mendy, de linksback van Real Madrid, zijn tweede gele kaart. Met tien man kwam de equipe van Zidane echter niet meer in de problemen en loopt het drie punten uit op Barcelona. De Blaugranas spelen zaterdagavond thuis tegen Mallorca en kunnen dan weer op gelijke hoogte komen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Wie wordt kampioen in Spanje?

(880 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws