AZ voert druk op Ajax op: uitblinkende Idrissi leidt Alkmaarders naar zege

AZ voert druk op Ajax op: uitblinkende Idrissi leidt Alkmaarders naar zege

Gepubliceerd: zaterdag 7 december 2019 om 22:35za 07-12-2019 om 22:35

Laatste update: zaterdag 7 december 2019 om 22:37za 07-12-2019 om 22:37

AZ heeft de druk op Eredivisie-koploper Ajax flink opgevoerd in aanloop naar het onderlinge duel van volgende week. De ploeg van trainer Arne Slot won zaterdag mede dankzij een uitblinkende Oussama Idrissi met 0-3 bij PEC Zwolle. 

De thuisploeg kwam in de openingsfase al een paar keer goed weg, toen Dani de Wit net naast kopte en Dennis Johnsen een omhaal van Myron Boadu van de lijn haalde. Nadat Marco Bizot de bal aan de andere kant kon oppakken na een scrimmage, sloeg Boadu na een kwartier alsnog toe. Idrissi legde terug op de spits, die knap raak volleerde: 0-1.

AZ speelde zeker niet feilloos in Overijssel, gaf aardig wat ruimte weg, maar kort voor rust stond PEC voor een vrijwel onmogelijke opgave. Idrissi mocht uithalen na een hoekschop en vond de hoek: 0-2. De ploeg van coach John Stegeman moest wel komen in de tweede helft en dat resulteerde na een counter bijna in de 0-3 van Owen Wijndal. Het schot van de linksback ging echter recht op doelman Zetterer af.

PEC kon daar weinig gevaar tegenover stellen en kreeg na 65 minuten de genadeklap. Idrissi kreeg de bal van Boadu en haalde vernietigend uit. Slot besloot vervolgens Calvin Stengs en Idrissi te sparen met het oog op de belangrijke duels met Manchester United en Ajax. Marco Bizot kreeg in het restant ook nog de kans om zich te onderscheiden, waardoor de Alkmaarders opnieuw de nul hielden.

AZ profiteert zodoende optimaal van de nederlaag van Ajax tegen Willem II en nadert de Amsterdammers tot op drie punten. Volgende week zondag wacht een absolute kraker tussen beide teams. Eerst neemt AZ het nog op tegen Manchester United in de Europa League. 

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws