Slot steunt zijn oude ploeg: 'Hoop dat ze erin blijven, heb ik veel vertrouwen in'

Slot steunt zijn oude ploeg: 'Hoop dat ze erin blijven, heb ik veel vertrouwen in'

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 07:12zo 08-12-2019 om 07:12

Arne Slot keerde zaterdagavond terug bij PEC Zwolle, de club waar hij als speler jarenlang actief was. De AZ-trainer is blij met de 0-3 overwinning, maar hoopt wel dat PEC zich dit seizoen handhaaft in de Eredivisie. 

"Het is elke keer weer hartstikke leuk om hier te komen. Omdat je heel veel mensen kent die hier nog werkzaam zijn. Ik heb zelfs met één of twee spelers die op het veld staan nog gevoetbald", begint Slot na de wedstrijd tegen RTV Oost. Daryl Lachman, Etienne Reijnen en Bram van Polen zaten ook al bij de club in de periode van Slot.

"Uiteraard hoop je van ganser harte dat ze erin blijven en daar heb ik ook heel veel vertrouwen in, omdat ze een goede spelersgroep hebben en ook goed voetbal spelen. En over het algemeen leidt dat wel tot punten", vervolgt Slot. "Maar die punten moeten ook niet te lang uitblijven, want dan kan er ook een andere dynamiek ontstaan."

Slot woonde lange tijd met veel plezier in Zwolle en sluit niet uit na zijn trainerscarrière weer terug te keren naar de stad in Overijssel. "Voorlopig heb ik het hartstikke goed naar m'n zin in Alkmaar en werk ik daar met heel veel plezier", sluit de coach met een lach af.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws