Bizot had het druk tegen PEC Zwolle: 'Laatste weken écht saaie wedstrijden gehad'

Bizot had het druk tegen PEC Zwolle: 'Laatste weken écht saaie wedstrijden gehad'

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 07:29zo 08-12-2019 om 07:29

Marco Bizot had het zaterdagavond druk tegen PEC Zwolle, maar hield zijn doel desondanks weer schoon. Het is de 21e clean sheet voor de AZ-keeper dit kalenderjaar. De laatste Eredivisie-keeper die dat voor elkaar kreeg was Ed de Goey bij Feyenoord in 1991.

Bizot weet dat er records op het spel staan en staat nu dus op gelijke hoogte met De Goey. "De eerste periode, tot negentien clean sheets, was ik er niet zo mee bezig", vertelt Bizot aan FOX Sports. "De laatste wedstrijden werden die lijstjes onder me geschoven, toen dacht ik wel: dit is iets bijzonders. Toen ben ik er een beetje naar gaan kijken en probeer ik nu extra 'nulletjes' bij te schrijven elke week."

Tegen PEC Zwolle moest de AZ-keeper er alles aan doen om geen tegentreffer te krijgen. "Ik had vandaag wel iets meer te doen dan normaal gesproken. Ik heb de laatste weken wel wedstrijden gehad die echt saai waren, eerlijk gezegd. Ik kreeg heel weinig te doen, pas in de laatste minuten dat ik een keer in beeld kwam. Vandaag had ik in de eerste helft aardig wat te doen en na rust zelfs nog iets meer. Voor een keeper is dat fijn", sluit Bizot af.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws