Zeljko Petrovic weet het zeker: 'Ik was bestemd voor de absolute top'

Zeljko Petrovic weet het zeker: 'Ik was bestemd voor de absolute top'

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 13:16zo 08-12-2019 om 13:16

Zeljko Petrovic meent dat hij zijn belofte als voetballer nooit heeft waargemaakt. De Montenegrijn is ervan overtuigd dat hij als talent was voorbestemd voor de wereldtop, zo vertelt hij bij Goedemorgen Eredivisie op FOX Sports.

"Ik houd van voetbal, ik geef er alles voor. Dat was zo als speler en nu als trainer. Soms krijg je te weinig terug en soms krijg je iets terug. Dat is mijn lot", steekt Petrovic van wal. "Het is niet leuk om te zeggen over jezelf, zeker niet in Nederland, maar ik was bestemd voor de absolute top van de wereld. Dat heb ik nooit bereikt."

Daar heeft Petrovic wel een verklaring voor. "Qua talent was ik absolute top, echt fantastisch als aanvallende middenvelder. Ik was een gigantisch talent, maar trainers zeiden: we missen een rechtsback, ga jij rechtsback. Ik heb als rechtsback en linksback gespeeld. Dan word je geen grote voetballer meer, dan word je een teamspeler."

Petrovic maakt de vergelijking met Ronald de Boer, die naast hem zit. "Ronald de Boer was ook een fantastische voetballer, maar om diezelfde reden stond Frank de Boer hier (houdt hand hoog, red.) en Ronald hier (houdt hand iets lager, red.)."

Petrovic kwam als speler uit voor clubs als Sevilla, PSV en RKC Waalwijk.

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Lees meer over: Eredivisie

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws