Brein achter eerste nederlaag Ajax: 'Dit is de manier om ze te bestrijden'

Brein achter eerste nederlaag Ajax: 'Dit is de manier om ze te bestrijden'

Gepubliceerd: zondag 8 december 2019 om 23:11zo 08-12-2019 om 23:11

Adrie Koster was vrijdagavond het brein achter de onverwachte nederlaag van Ajax tegen Willem II (0-2). Bij Studio Voetbal neemt de trainer van de nummer vier van de Eredivisie de complimenten in ontvangst én ontvouwt hij zijn strijdplan.

De vraag is hoe Willem II erin is geslaagd het voorheen ongenaakbare Ajax te verschalken. "Dat is moeilijk uit te leggen, maar we hebben van tevoren natuurlijk een plan uitgestippeld", vertelt Koster. "We hebben gebruikgemaakt van de mogelijkheden die elke ploeg krijgt van Ajax."

"Zet ze maar onder druk, dan moeten ze een beetje tegen hun natuur in gaan voetballen", was de opdracht van Koster voor zijn spelers. "Dan spelen ze lange ballen en voor de counter hoef je niet bang te zijn, want ze hebben voorin geen snelheid. Als het lukt, is het mooi meegenomen."

Koster is trots op de prestatie van Willem II in Amsterdam. "Dit is de manier om Ajax te bestrijden", zegt hij. "Ze waren niet top en natuurlijk misten ze een aantal mensen (Quincy Promes en David Neres, red.), maar ik denk wel dat het op deze manier moet."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws