Van Hooijdonk kritisch op 'gemakzuchtig' Ajax: Hij liep overal en nergens

Van Hooijdonk kritisch op 'gemakzuchtig' Ajax: "Hij liep overal en nergens"

Gepubliceerd: maandag 9 december 2019 om 00:00ma 09-12-2019 om 00:00

Ajax heeft door onderschatting verloren van Willem II. Dat stelt Pierre van Hooijdonk bij Studio Voetbal. Onder meer Noa Lang, Lisandro Martínez en Sergiño Dest gaven niet thuis, aldus de analist.

"Ajax heeft Willem II een klein beetje onderschat", concludeert Van Hooijdonk, twee dagen na de 0-2 in Amsterdam. "Natuurlijk is dat niet goed, maar het is ook menselijk. Als je elke wedstrijd met vier goals verschilt wint en in Europa menig tegenstander overklast, sluipt er weleens gemakzucht in. Dat was zichtbaar tegen Willem II."

Van Hooijdonk is kritisch op Lang, Martínez en Dest. "Voor de penalty van Willem II stopt Lang met rennen, hij is gewoon klaar", aldus de oud-spits, die zag dat er 'geen enkele druk op de bal' was. "Zo heb ik Ajax niet vaak zien spelen. Martínez liep overal en nergens en speelde voor zijn doen echt een heel matige pot."

"En als je Dest zag sprinten... Als ze tegen Real Madrid of Valencia spelen, dan wordt er honderd procent gesprint. Nu is er sprake van onderschatting. Ik weet zeker dat Valencia niet onderschat zal worden en dus zal er wel weer op volle kracht worden gesprint."

Ajax gaat een cruciale week tegemoet: dinsdag komt Valencia naar Amsterdam, terwijl aanstaande zondag de topper tegen nummer twee AZ op het menu staat.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws