De scenario's: Ajax kan absolute topclubs ontlopen, maar moet op tellen passen

De scenario's: Ajax kan absolute topclubs ontlopen, maar moet op tellen passen

Gepubliceerd: maandag 9 december 2019 om 14:50ma 09-12-2019 om 14:50

Laatste update: dinsdag 10 december 2019 om 11:06di 10-12-2019 om 11:06

Na de driepunter tegen Lille OSC is de Champions League-situatie een stuk overzichtelijker geworden voor Erik ten Hag en zijn mannen. VoetbalPrimeur blikt vooruit op het allesbeslissende groepsduel met Valencia: wat kan er dinsdag gebeuren voor Ajax? En hoe ziet de eventuele route na de groepsfase eruit?

De stand van zaken:
1. Ajax 5-10
2. Valencia 5-8
3. Chelsea 5-8
4. Lille OSC 5-1

Scenario 1: Ajax wint
Niets aan de hand: Ajax eindigt boven Chelsea en Valencia, wordt voor het eerst sinds 1995 Champions League-groepswinnaar en haalt voor het tweede achtereenvolgende seizoen de knock-outfase. In dat geval ontloopt het een groot aantal absolute topclubs: Paris Saint-Germain, Bayern München, Manchester City, Juventus en FC Barcelona zijn al zeker van groepswinst, Liverpool en RB Leipzig liggen ook op koers.

Scenario 2: Ajax speelt gelijk
In dit geval is Ajax door, maar zal het ook met een schuin oog naar Chelsea-Lille moeten kijken. Winnen The Blues hun laatste wedstrijd, dan verdrijven ze Ajax op basis van onderling resultaat naar plek twee in de poule.

In dat geval treffen de Amsterdammers dus één van de groepswinnaars, maar ontlopen ze enkele oude bekenden van vorig seizoen: Real Madrid en Tottenham Hotspur weten al dat ze als tweede in hun poule gaan eindigen. In de overige poules wordt nog volop gestreden om plek twee: Atlético Madrid-Bayer Leverkusen en Internazionale-Borussia Dortmund zijn de meest in het oog springende tweestrijden.

Scenario 3: Ajax verliest
Eindigen als nummer één of nummer twee in de poule: het is dus een wereld van verschil. Maar als Ajax thuis van Valencia verliest, heeft men dat luxeprobleem niet. Sterker nog: dan moet Ajax hopen dat het al lang en breed uitgeschakelde Lille stunt tegen Chelsea. Als Valencia én Chelsea de volle buit pakken, is het 'gewoon' Europa League-voetbal in Amsterdam na de winterstop. Tien punten of niet.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Op welke plek gaat Ajax eindigen in zijn Champions League-poule?

(3632 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws