De Boer zet Atlanta United in de steigers: oude bekende komt definitief over

De Boer zet Atlanta United in de steigers: oude bekende komt definitief over

Gepubliceerd: maandag 9 december 2019 om 18:36ma 09-12-2019 om 18:36

Atlanta United-manager Frank de Boer is volop bezig met de voorbereiding op het nieuwe Major League Soccer-seizoen. De landskampioen van 2018 heeft Emerson Hyndman definitief vastgelegd, laat het weten via de officiële kanalen.

De 23-jarige middenvelder werd sinds de zomer al gehuurd van Premier League-club Bournemouth, maar zal per 1 januari permanent de overstap naar de staat Georgia maken. De tweevoudig Amerikaans international heeft zich tot 2022 aan de club van De Boer verbonden. Technisch directeur Carlos Bocanegra is verheugd over het afronden van de deal. "Emerson kwam vorig seizoen tussentijds binnen en greep een belangrijke rol op het middenveld. Met hem zal de concurrentie in onze selectie extra groot worden. Dat is nodig, aangezien we in 2020 op meerdere fronten mee willen strijden", laat hij weten aan de clubsite.

Hyndman is na rechtsback Brooks Lennon – overgekomen van Real Salt Lake – de tweede nieuweling voor De Boer en de zijnen. De regerend bekerwinnaar strandde eind oktober in de Conference Finals tegen Toronto FC en mag vanaf eind februari een nieuwe gooi naar een landstitel gaan doen. Atlanta United zal bovendien opnieuw in de CONCACAF Champions League uitkomen.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws