Sky Sports: tweede Premier League-grootmacht zet Aké bovenaan het lijstje

Sky Sports: tweede Premier League-grootmacht zet Aké bovenaan het lijstje

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 07:50di 10-12-2019 om 07:50

Laatste update: dinsdag 10 december 2019 om 11:24di 10-12-2019 om 11:24

Nathan Aké mag zich ook in de belangstelling verheugen van Manchester City. De Premier League-titelhouder wil de strijd aangaan met Chelsea om de Oranje-international, meldt het doorgaans goed ingevoerde Sky Sports.

De 24-jarige Aké maakt een ijzersterke indruk bij Bournemouth en staat er goed op bij de topclubs in Engeland, weet de omroep. Chelsea heeft wel een streepje voor, aangezien The Blues over een terugkoopoptie beschikken van zo'n 47,5 miljoen euro. De Londenaren overwegen die clausule al in januari te lichten nu het transferverbod is opgeheven.

Ook Manchester City overweegt evenwel een transfer in januari. Manager Pep Guardiola zit dun in zijn centrale verdedigers na het vertrek van Vincent Kompany en de zware blessure van Aymeric Laporte. De Catalaan gaf onlangs nog aan niet op versterkingen te rekenen volgende maand, behalve als een 'ongelooflijke mogelijkheid voor de komende vijf, zes jaar' zich voordoet.

Aké lijkt in die categorie te vallen. Naast Chelsea en Manchester City zien ook Everton en Tottenham Hotspur de Oranje-internatinoal als een toekomstige ster. Overigens liep Aké zaterdag een hamstringblessure op in het duel van Bournemouth met Liverpool. De precieze ernst van de kwetsuur, is nog niet duidelijk.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws