Jong Ajax gezien als kampioenskandidaat: 'Als we nu tweede plek al hebben zeker'

Jong Ajax gezien als kampioenskandidaat: 'Als we nu tweede plek al hebben zeker'

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 07:52di 10-12-2019 om 07:52

Jurgen Ekkelenkamp was maandagavond met twee treffers belangrijk voor Jong Ajax tijdens de overwinning op Roda JC. De middenvelder zorgde ervoor dat Ajax de gasten uit Limburg met 2-0 versloeg en heeft vertrouwen in de rest van het seizoen.

Bij de eerste treffer tikte Ekkelenkamp de bal van Ryan Gravenberch tegen de touwen, waarmee hij een doelpunt van zijn ploeggenoot leek af te pakken. "Volgens mij kon hij er niet meer bij, dus volgens mij was die niet echt afgepakt", begint Ekkelenkamp na de wedstrijd tegen FOX Sports. Het waren treffers tien en elf voor de middenvelder dit seizoen, die aangeeft zichzelf best als doelpuntenmaker te zien. "Vorig jaar niet echt, maar in de A1 en de B1 scoorde ik ook best veel."

Aanstaande vrijdag staat voor nummer twee Jong Ajax de belangrijke wedstrijd tegen nummer één Cambuur Leeuwarden op het programma. Ekkelenkamp heeft er in ieder geval zin in. "Ik kijk er zeker naar uit. We hebben de beelden van Cambuur nog niet bekeken, maar dat komt wel goed." Hij ziet dat Jong Ajax goed meedoet om de titel in de Keuken Kampioen Divisie en denkt dat zijn team kans maakt op de titel. "Ja, ik denk het wel. Als we nu die tweede plek al hebben dan zijn we zeker een kampioenskandidaat."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws