Blom stopt als internationaal scheidsrechter na Europees duel in Barcelona

Blom stopt als internationaal scheidsrechter na Europees duel in Barcelona

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 11:32di 10-12-2019 om 11:32

Kevin Blom fluit donderdagavond zijn allerlaatste wedstrijd als scheidsrechter in Europees verband. De blonde arbiter (45) is door de UEFA aangesteld als leidsman bij Espanyol tegen CSKA Moskou, een wedstrijd in de Europa League.  

Na vijftien jaar als internationaal scheidsrechter is het treffen in Cornellá-El Prat zijn laatste wedstrijd op het hoogste podium, maakt de KNVB bekend. In 2005 kreeg Blom zijn FIFA-badge, waarmee hij wedstrijden over de grens kon gaan fluiten. De 45-jarige scheidsrechter kreeg in de jaren die daarop volgden de leiding over affiches in de Champions League, Europa League en kwalificatiewedstrijden voor het EK en WK. Ook was Blom gedurende een paar jaar onderdeel van de elitegroep van Europese scheidsrechters.

Dave Goossens, assistent-scheidsrechter van Blom in Catalonië, vlagt op dat moment ook zijn laatste wedstrijd als internationale grensrechter. Om 21.00 uur begint de wedstrijd tussen Espanyol en CSKA Moskou, een treffen waarin niets meer op het spel staat. De Spanjaarden gaan hoe dan ook door naar de volgende ronde en het bezoek uit Moskou is al uitgeschakeld.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Europa League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws