Makkelie krijgt topper tussen AZ en Ajax toegewezen, Nijhuis fluit in De Kuip

Makkelie krijgt topper tussen AZ en Ajax toegewezen, Nijhuis fluit in De Kuip

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 13:12di 10-12-2019 om 13:12

Danny Makkelie is door de KNVB aangesteld als scheidsrechter bij de topper tussen AZ en Ajax. De Alkmaarders kunnen bij een overwinning op gelijke hoogte komen met Ajax.

De arbiter wordt in Alkmaar bijgestaan door zijn assistent-scheidsrechters Mario Diks en Hessel Steegstra. Jochem Kamphuis staat langs de lijn als vierde official en Kevin Blom zit als VAR achter de schermen in het ARAG KNVB Replay Center.

Dinsdagochtend werd bekend dat de wedstrijd tussen AZ en Ajax 'gewoon' in Alkmaar gespeeld kan worden. Het college van burgemeester en wethouders gaf aan dat er daarnaast ook publiek bij de wedstrijd aanwezig mag zijn. Het AFAS Stadion is goed onderzocht en daar kwam een unaniem besluit uit dat het veilig genoeg is om de wedstrijd in Alkmaar te spelen zondag.

Nijhuis
Bas Nijhuis is aangesteld als arbiter bij de wedstrijd tussen Feyenoord en PSV in De Kuip. Hij gaat proberen de wedstrijd tussen de nummers acht en drie van de Eredivisie goed te laten verlopen. Hij wordt bijgestaan door zijn assistenten Rogier Honig en Rens Bluemink, Jeroen Manschot is de vierde official. In Zeist kijkt Dennis Higler mee als VAR.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws