Van Halst ziet dilemma voor Ajax: 'Iemand als Blind zal dan leiding moeten nemen'

Van Halst ziet dilemma voor Ajax: 'Iemand als Blind zal dan leiding moeten nemen'

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 16:35di 10-12-2019 om 16:35

De nederlaag van Ajax tegen Willem ll had niet op een beter moment kunnen komen, zegt Jan van Halst in gesprek met NUSport. Van Halst, oud-speler van Ajax, denkt dat de Amsterdammers nu extra gemotiveerd zijn voor de Champions League-wedstrijd, die niet verloren mag worden.

Ajax verraste afgelopen vrijdag en verloor thuis met 0-2 van Willem ll. "De wedstrijd tegen Willem II kwam juist als een zegen voor Ajax", vertelt Van Halst. "Op Liverpool na zijn er in Europa maar weinig ploegen die 34 wedstrijden voor de volle 100 procent kunnen presteren. Wat de competitie betreft, kon Ajax dit verlies incasseren. Deze spelers hebben al laten zien hoe goed ze zijn en staan nu weer op scherp."

Ajax heeft aan een punt genoeg om zich te kwalificeren voor de volgende ronde van de Champions League, maar daarin schuilt ook een gevaar, zegt Van Halst. "Ten Hag zal roepen dat Ajax voor de zege zal gaan, maar het is de vraag wat de spelers gaan doen als het een kwartier voor tijd nog gelijkstaat."

"Iemand als Daley Blind zal dan de leiding moeten nemen en ervoor moeten zorgen dat iedereen zijn eigen taak blijft uitvoeren."

Poll

Gaat Ajax door?

(7734 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws