Bazoer: 'Ik heb een akkefietje met hem gehad, maar heel Nederland mag hem'

Bazoer: 'Ik heb een akkefietje met hem gehad, maar heel Nederland mag hem'

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 18:45di 10-12-2019 om 18:45

Riechedly Bazoer is allesbehalve opgelucht door het vertrek van Leonid Slutsky bij Vitesse. De twee botsten dit seizoen meerdere keren, maar wat Bazoer betreft had de Russische trainer mogen blijven.

"Hij sprak juist veel met me en ik was erg blij met hem als trainer", reageert Bazoer in gesprek met Voetbal International. "Als jij zegt dat je alleen hoort dat mensen hem zo aardig vonden en nooit dat hij ook een goede trainer was, dan kan ik wel zeggen dat ik hem persoonlijk wél een goede trainer vond. En ja, ook een aardige man met een goed hart."

Slutsky leverde twee weken geleden zijn contract in na vier opeenvolgende nederlagen. Bazoer: "Weet je wat het, denk ik, ook is? Hij is een trainer uit het buitenland. Daar denken ze anders. Dan is compact verdedigen niet zo raar. Een stijl die ons op zich ook wel ligt, zeker in de omschakeling bij balverlies van de tegenstander deden we dat niet slecht. En ja, ik heb een akkefietje met hem gehad, maar ik mag hem en heel Nederland mag hem volgens mij."

Onder interim-trainer Joseph Oosting heeft Bazoer een meer aanvallende rol gekregen. Het liefst wil de middenvelder elke week zijn team dragen. Maar: "Ik ben geen Messi of zo. Natuurlijk wil ik de ploeg bij de hand nemen. Ik probeer dat ook, maar dat kan ik niet alleen. Ik kan niet de bal solo halen, het veld overgaan, iedereen voorbijspelen en de bal dan even erin jassen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws