'Ik noemde Ibrahimovic een waardeloze spits, maar hij keek me aan en zei niets'

'Ik noemde Ibrahimovic een waardeloze spits, maar hij keek me aan en zei niets'

10-12-2019 19:09 Laatste update: 19:29
17

Zlatan Ibrahimovic heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten op Mike Maignan. De doelman van Lille OSC keepte in de jeugdopleiding van Paris Saint-Germain toen de Zweed daar nog onder contract stond.

"Ondanks dat we tegenwoordig geen contact meer hebben, ben ik gek van hem. Hij is echt", verklaart Maignan bij L'Equipe. "Hij zegt wat hij moet zeggen en zegt het recht in je gezicht. Maar als je bepaalde dingen zegt, moet je voorzichtig zijn, want zelf ben je ook niet perfect. In het verleden heeft hij me wel vaak in de hoek gedrukt."

De 24-jarige Maignan memoreert een voorval van zeven jaar geleden. "Ik was 17 en trainde mee met het eerste van PSG toen Zlatan mij passeerde met een schot met 400 kilometer per uur. Voor hem was het makkelijk: hij stond in de zestien en schoot met alle kracht. Gianluigi Buffon, Julio César, keepers waar hij voorheen mee speelde, hadden die bal ook niet gestopt. Hij komt naar me toe en zegt: waardeloze keeper. Ik vond dat niet eerlijk."

Maignan vervolgt: "Bij de volgende situatie schiet hij weer, maar dit keer stop ik de bal. Ik móést reageren. Waardeloze spits, zei ik. Hij keek me aan en zei niets. Na de training in de kleedkamer kwam hij naar me toe en zei hij dat ik goed reageerde, dat het getuigde van persoonlijkheid. Ik vond hem al goed, maar dit maakt hem een held voor mij."