De Nederlanders in de Champions League: De Jong bekijkt De Vrij vanaf de bank

De Nederlanders in de Champions League: De Jong bekijkt De Vrij vanaf de bank

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 20:51di 10-12-2019 om 20:51

Naast Ajax-Valencia staan er om 21.00 uur nóg vijf Champions League-wedstrijden op het programma. De Nederlandse inbreng blijft vooralsnog beperkt tot Stefan de Vrij, Kenny Tete en Memphis Depay.

Groep F
Internazionale sluit de groepsfase af met een thuiswedstrijd tegen het al geplaatste FC Barcelona, dat vaste waarden als Frenkie de Jong op de bank houdt. Stefan de Vrij staat in de basis bij de Nerazurri, die gelijk staan met Borussia Dortmund. De Duitsers nemen het thuis op tegen het Slavia Praag van bankzitter Mick van Buren. Als Internazionale en Borussia Dortmund met een gelijk aantal punten eindigen, gaan de Milanezen door op basis van onderling resultaat.

Groep G
Ook in Groep G staan twee clubs op een gedeelde tweede plek: Zenit Sint-Petersburg en Olympique Lyon. De Russen zijn qua onderling resultaat in het voordeel én nemen het in Lissabon op tegen hekkensluiter Benfica. Aan het Olympique Lyon-duo Kenny Tete-Memphis Depay de schone taak om tegen koploper RB Leipzig een beter resultaat neer te zetten dan Zenit.

Als de ploeg van Sergei Semak wint in het Estadio Da Luz en Lyon hetzelfde doet tegen RB Leipzig, zijn er echter drie clubs met 10 punten. Dan moet er gegoocheld worden met onderlinge resultaten en wordt Zenit het kind van de rekening.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Champions League

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws