Ajax op scherp gezet: Ze hebben hogere salarissen betaald en aankopen gedaan

Ajax op scherp gezet: "Ze hebben hogere salarissen betaald en aankopen gedaan"

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 21:05di 10-12-2019 om 21:05

Wim Kieft zet Ajax op scherp voor de cruciale Champions League-wedstrijd tegen Valencia. Indien de Amsterdammers verliezen, dan loopt de club een groot aantal miljoenen mis. Dat is zeer riskant met het oog op de investeringen die Ajax gedaan heeft.

"Ze hebben tot nu toe een geweldig Champions League-seizoen gehad, maar nu ben je de vaste speelwijze kwijt. Er staat een enorme druk op deze wedstrijd. Ajax heeft enorm geïnvesteerd. Ze hebben hogere salarissen betaald en aankopen gedaan, dus er is ook een financiële must", vertelt Kieft als analist bij Veronica.

Ajax-trainer Erik ten Hag kiest tegen Valencia voor Noussair Mazraoui als rechtsback in plaats van Sergiño Dest. "Hij heeft enorm veel vertrouwen in Mazraoui. Waarschijnlijk vindt hij hem wat completer dan Dest."

"Het grootste probleem bij Ajax ligt altijd op het middenveld. Ze dachten dat ze dat hadden opgelost door Van de Beek op rechts te laten spelen, omdat je met Martínez en Álvarez voetballend tekort komt, zeker als je onder druk komt te staan. Die situatie is er nu ook weer. Het grote voordeel is dat je Van de Beek dicht bij Tadic hebt. Ziyech heeft een connectie met Promes, maar Tadic heeft die met Van de Beek."

Poll

Gaat Ajax door?

(7734 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws