Horrordebuut in de Champions League: 'Liever nu dan zaterdag'

Horrordebuut in de Champions League: 'Liever nu dan zaterdag'

Gepubliceerd: dinsdag 10 december 2019 om 22:10di 10-12-2019 om 22:10

Maarten Vandevoordt zal zijn debuut in de Champions League zo snel mogelijk willen vergeten. De zeventienjarige (!) keeper van KRC Genk ging al na drie minuten in de fout tegen SSC Napoli en kreeg daarna nog drie treffers tegen.

Daarbij moet worden gezegd dat Vandevoordt ongelukkig werd aangespeeld door zijn verdedigers. Hij probeerde zich onder de druk uit te spelen nadat hij werd opgejaagd door Arek Milik en Dries Mertens. Dat mislukte.

Genk-aanvoerder Sébastien Dewaest erkent dat Vandevoordt geen gelukkig debuut beleefde. "Ja, maar hij is een jonge keeper. Die kunnen fouten maken", zegt hij tegen Het Laatste Nieuws. "Liever nu een fout dan in belangrijkere wedstrijden, zoals die van zaterdag tegen Waasland-Beveren. Maarten heeft veel talent en hij heeft nog zijn match gespeeld."

Genk wist in zes Champions League-wedstrijden slechts één puntje te verzamelen. "Neen, we zijn niet klaar voor dit niveau, das nu wel duidelijk", zegt middenvelder Sander Berge. "De tegenstanders waren te sterk. Na ruim een half uur stond het alweer 3-0 en was het voorbij. Kijk, we tonen af en toe wel goeie dingen, maar laten ook zien dat we nog jonge spelers zijn die te veel weggeven."

"Het gaat te snel voor ons op dit niveau. Het gaat al moeilijk in de Jupiler Pro League, laat staan hier. Dit is frustrerend. We wilden het Napoli moeilijk maken en we wisten dat ze in een mindere flow zaten. Maar dat lukte niet. Het moest beter. Geen enkele keer konden we 90 minuten goed presteren."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws