Ten Hag brengt Siem de Jong in bij Ajax: 'Snap niet waarom hij bij Ajax zit'

Ten Hag brengt Siem de Jong in bij Ajax: 'Snap niet waarom hij bij Ajax zit'

Gepubliceerd: woensdag 11 december 2019 om 10:20wo 11-12-2019 om 10:20

Laatste update: woensdag 11 december 2019 om 10:56wo 11-12-2019 om 10:56

Wim Kieft herhaalt het nog maar eens: Ajax heeft door de blessures van Zakaria Labyad, Quincy Promes en David Neres veel kwaliteit ingeleverd. Dat is een van de redenen waarom de Amsterdammers nu niet door zijn in de Champions League.

Daley Blind zei na afloop dat het verlies van het trio invloed heeft, maar wilde dat niet als hoofdoorzaak aanmerken. "Het is een prettige jongen", zegt Kieft bij Veronica. "Hij is ook netjes genoeg om te zeggen dat het niet door de afwezigheid van die jongens komt, maar daar kwam het wel door. Ze leverden zo ongelooflijk veel kwaliteit in. Ze misten dreiging van alle kanten. Het wordt dan voorspelbaar en is veel makkelijker te verdedigen. Het is min of meer wel degelijk een excuus."

"Ze hebben misschien boven verwachting gepresteerd. Er zijn nu hoge verwachtingen, ondanks dat je de twee besten kwijt bent geraakt (De Ligt, De Jong, red.). Ze hebben nu twee VAR-momenten gehad die niet in hun voordeel waren, maar hebben het toch heel goed gedaan", zegt Kieft. "We verwachten dat een Nederlandse club moeiteloos doorgaat naar de volgende ronde, maar dat is misschien niet helemaal reëel."

Ajax-trainer Erik ten Hag bracht Siem de Jong tegen Valencia, maar Kieft snapt niet wat de middenvelder in Amsterdam doet. "Sowieso begrijp ik niet waarom Siem de Jong bij Ajax zit. Ik begrijp zijn toegevoegde waarde niet in deze selectie." Johan Derksen is het met Kieft eens. "Het is onzin om die te brengen. Hij heeft geen toegevoegde waarde."

Derksen stelt dat Ten Hag het beste elftal opgesteld heeft. "Kijk maar naar de bank. De vervangers hebben ze niet. Ze hebben zeker geen spelers die wat aan dit elftal toevoegen, dus het beste elftal stond er."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws