Schokkend nieuws: ex-prof Johan Pater (38) in coma na hartstilstand

Schokkend nieuws: ex-prof Johan Pater (38) in coma na hartstilstand

Gepubliceerd: woensdag 11 december 2019 om 20:07wo 11-12-2019 om 20:07

Laatste update: woensdag 11 december 2019 om 20:23wo 11-12-2019 om 20:23

Schokkend nieuws: voormalig profvoetballer Johan Pater ligt in coma. De 38-jarige oud-spits van onder meer FC Eindhoven, Telstar, Go Ahead Eagles, FC Volendam en AGOVV werd deze week getroffen door een hartaanval.

Een vriend van de ex-profvoetballer heeft het nieuws bekendgemaakt via Facebook. Pater was 'door omstandigheden' in het ziekenhuis terechtgekomen en daar heeft hij een tien minuten durende hartstilstand gehad. Of Pater nog zal ontwaken uit zijn coma en of hij blijvende hersenschade op zal lopen, is momenteel de grote vraag. Voorlopig mag alleen zijn naaste familie hem bezoeken in het ziekenhuis.

De in Lunteren geboren Pater doorliep de jeugdopleiding van PSV en speelde in 2000 één wedstrijd in het eerste elftal. Daarna was hij een vast gezicht in de toenmalige Gouden Gids Divisie en Jupiler League. De loopbaan van Pater verliep op zijn zachtst gezegd turbulent: als speler van FC Eindhoven werd hij betrapt op het gebruik van cocaïne en in zijn periode bij FC Volendam vertrok hij 'stiekem' naar Engeland om mee te trainen bij Stoke City.

Na zijn voetbalcarrière ging Pater aan de slag in de bouw en verkocht hij petten onder de noemer 'Helemaal Knettahh'.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws