Man United onder de indruk van 'romantisch' AZ: 'Ze liggen ver voor op PSV'

Man United onder de indruk van 'romantisch' AZ: 'Ze liggen ver voor op PSV'

Gepubliceerd: woensdag 11 december 2019 om 23:58wo 11-12-2019 om 23:58

Laatste update: donderdag 12 december 2019 om 09:32do 12-12-2019 om 09:32

Bij Manchester United wordt er geen moment licht gedacht over de Europa League-clash met AZ, donderdagavond op Old Trafford. Trainer Ole Gunnar Solskjaer, die nog een aantal Alkmaarse spelers kent, heeft veel beelden bekeken en is onder de indruk.

Dat AZ het in de Eredivisie goed doet is ook in Manchester opgevallen. "Drie punten achter Ajax en dit weekend spelen ze tegen elkaar, dus ze kunnen op gelijke hoogte komen", zegt Solskjaer tegenover FOX Sports. "We hebben AZ erg hoog zitten en we hebben veel wedstrijden van ze gezien. Ze liggen bijvoorbeeld ver voor op PSV (in de Eredivisie, red.), dus we weten dat ze erg goed zijn."

Solskjaer heeft donderdagavond op Old Trafford een soort mini-reünie met twee spelers van AZ die hij nog kent van vroeger. "Jonas Svensson en Fredrik Midtsjo heb ik nog onder mijn hoede gehad toen ik in Noorwegen werkte. Ik kijk er naar uit om ze te zien."

De speelwijze van AZ kan op goedkeuring rekenen van de Noorse manager van The Red Devils. "Het is moeilijk om tegen ze te spelen, om ze te beteugelen. Ze spelen met veel vertrouwen. De manier waarop ze voetballen kun je in een bepaald opzicht romantisch noemen, ik houd er wel van hoe zijn spelen. Het is echt een goed team."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Gaat AZ stunten op Old Trafford

(1949 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws