Ajax richt pijlen op Europa League: 'We zijn de te kloppen ploeg'

Ajax richt pijlen op Europa League: 'We zijn de te kloppen ploeg'

Gepubliceerd: donderdag 12 december 2019 om 06:56do 12-12-2019 om 06:56

Laatste update: donderdag 12 december 2019 om 07:00do 12-12-2019 om 07:00

Ajax jaagt na de winterstop verder op succes in de Europa League in plaats van de Champions League. Algemeen directeur Edwin van der Sar vindt het jammer en geeft aan dat het de Amsterdammers ook niet meezat.

"Na een succesvolle kwalificatiereeks begonnen we met twee zeges. Maar we speelden ook wedstrijden die eigenlijk gewonnen leken, zoals op Stamford Bridge tegen Chelsea, maar op miraculeuze wijze veranderden", aldus Van der Sar in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Beslissingen van de VAR die op millimeters aankwamen en niet in ons voordeel vielen. We hebben ook dit seizoen weer de complimenten gekregen voor onze manier van spelen. Terecht, want na het vertrek van een paar heel belangrijke spelers hadden weinig mensen dit voor mogelijk gehouden."

Vooral de linksbuitenpositie was aan het einde van de Champions League-campagne erg dun bezet. "Je kunt moeilijk drie gelijkwaardige buitenspelers op de bank hebben zitten. Ook op dat vlak zat het niet mee", vervolgt Van der Sar. "Dat Quincy Promes, David Neres en Zakaria Labyad alle drie op hetzelfde moment geblesseerd zijn."

Ajax is een van de favorieten voor de eindzege van de Europa League, maar volgens Van der Sar wordt het niet makkelijk. "We zijn de te kloppen ploeg, terwijl we in de Champions League meer de underdog waren. Met de Europa League hebben we een nieuwe prijs om voor te strijden. Drie seizoenen geleden haalden we de finale van dat toernooi. Dat was voor de hele club, de fans, maar ook Nederland als voetballand een geweldige prestatie."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws