De Boer optimistisch: 'Ik denk dat Ajax zeker wel bij de top-vier hoort'

De Boer optimistisch: 'Ik denk dat Ajax zeker wel bij de top-vier hoort'

Gepubliceerd: woensdag 11 december 2019 om 21:23wo 11-12-2019 om 21:23

Laatste update: donderdag 12 december 2019 om 08:57do 12-12-2019 om 08:57

Ronald de Boer denkt dat Ajax hoge ogen kan gooien in de Europa League. De club werd dinsdag door Valencia uitgeschakeld in de Champions League.

De Boer denkt in gesprek met de NOS terug aan de succesvolle Europa League-campagne onder Peter Bosz, waarin de finale werd gehaald. "Ik denk zeker dat ze bij de topvier horen. Clubs hebben Ajax liever niet. Die status hebben ze vorig jaar wel vergaard en ook dit jaar hebben ze het laten zien."

Ajax had één puntje nodig tegen Valencia, maar zakte door het ijs. "Op dit niveau moet je jongens hebben die beslagen ten ijs komen. Dat zijn jongens als Promes en Neres. Niets ten nadele van Noa Lang, maar dat is nog een jong talent. Dat is misschien net niet goed genoeg. Als je op topniveau drie procent minder bent is dat een wereld van verschil en kun je ook van Willem ll verliezen."

"Ze hebben twaalf waardige Champions League-spelers en de anderen komen eraan. Twee jaar geleden vond je dat prima, maar nu moet je er gewoon staan en moet je spelers hebben die het verschil kunnen maken. De elf van vorig jaar waren gewoon beter. Je kunt De Jong en De Ligt niet vervangen. Dat heeft tijd nodig. Er is dus werk aan de winkel."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Kan Ajax de Europa League winnen?

(6925 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws