'Ik heb toen denk ik wel laten zien dat ik een Eredivisie-waardige speler ben'

'Ik heb toen denk ik wel laten zien dat ik een Eredivisie-waardige speler ben'

Gepubliceerd: donderdag 12 december 2019 om 14:26do 12-12-2019 om 14:26

Laatste update: donderdag 12 december 2019 om 15:47do 12-12-2019 om 15:47

Kevin Visser zit op zijn plek als spelmaker van FC Volendam. De middenvelder, die voor ADO Den Haag in de Eredivisie speelde, zette zeven jaar geleden een stap terug naar de Eerste Divisie en heeft daar nu geen spijt van.

In het succesvolle seizoen 2010/2011, waarin ADO Den Haag Europees voetbal haalde door de play-offs te winnen, maakte Visser tegen Roda JC zijn debuut voor de Residentieclub en in de Eredivisie. "Ik heb toen denk ik wel laten zien een Eredivisie-waardige speler te zijn", vertelt de middenvelder van Het Andere Oranje tegenover het Algemeen Dagblad.

Ondanks dat seizoen zette Visser een stap terug. Hij koos voor Helmond Sport, actief in de Eerste Divisie. "Nu terugkijkend zou ik het een speler van 24 jaar afraden om vanuit de Eredivisie terug te stappen naar de Eerste Divisie", vertelt hij. "Zeker wanneer je, zoals in mij geval, als verdedigende middenvelder wordt gebruikt. Je moet in de Eerste Divisie opvallen via het maken van doelpunten en het geven van assists. Pas dan val je op."

Toch heeft de uitblinker bij Volendam, dat zeven wedstrijden op rij won in de Keuken Kampioen Divisie en vrijdag met een thuiszege op MVV de tweede periode kan pakken, zijn draai gevonden op het tweede profniveau. "Ik heb niet altijd het gevoel dat mijn voetballende kwaliteiten op de juiste wijze worden gewaardeerd. Ik ben nu eenmaal een echte teamspeler. Niet dat het knaagt, maar soms is het best fijn om die waardering wel te krijgen, zoals nu het geval is."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Poll

Kan Kevin Visser nog mee op Eredivisie-niveau?

(181 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws