LIVE: AZ krijgt pak rammel in Engeland; Feyenoord verliest in Portugal (gesloten)

LIVE: AZ krijgt pak rammel in Engeland; Feyenoord verliest in Portugal (gesloten)

12-12-2019 22:32 Laatste update: 23:03
411

Woensdag vond de laatste Champions League-avond van dit decennium plaats, één dag later is het logischerwijs tijd voor de laatste Europa League-avond van de jaren 10. Het al uitgeschakelde PSV begint om 18.55 uur aan zijn voorlopige afscheidstournee. Later op de avond strijd AZ om groepswinst met Manchester United en mag Feyenoord proberen om voor een mirakel te zorgen tegen FC Porto.

Voor PSV en Rosenborg staan alleen de sportieve eer, de wedstrijdpremie en de coëfficiëntpunten op het spel: beide ploegen weten al dat ze derde en vierde gaan worden in Groep D. PSV zal het thuispubliek in Eindhoven echter ongetwijfeld willen trakteren op drie punten.

Opstelling PSV: Unnerstall; Dumfries, Schwaab, Viergever, Boscagli; Thomas, Ihattaren, Gutiérrez; Bergwijn, Gakpo, Bruma.

Ook AZ weet al waar het na de winterstop aan toe is. De Alkmaarders hebben echter nóg wel iets om voor te strijden: wordt er op Old Trafford gewonnen van Manchester United, dan gaat de ploeg van Arne Slot als groepswinnaar door en heeft men een geplaatste status tijdens de eerstvolgende loting.

Vermoedelijke opstelling AZ: Bizot; Svensson, Vlaar, Wuytens, Wijndal; Midtsjö, De Wit, Koopmeiners; Stengs, Boadu, Idrissi.

Feyenoord heeft nog een kans om Europees te overwinteren, maar dan zal álles mee moeten zitten voor de ploeg van Dick Advocaat. Alleen als Feyenoord voor de tweede keer dit seizoen wint van FC Porto én als Rangers FC drie punten pakt tegen BSC Young Boys, gaan de Rotterdammers de koker in.

Vermoedelijke opstelling Feyenoord: Marsman; Geertruida, Botteghin, Senesi, Malacia; Toornstra, Fer, Kökçü; Berghuis, Sinisterra, Larsson.

 

No Poll