Fakkelzee krijgt staartje voor Ajax: boete, voorwaardelijke straf, stadionverboden

Fakkelzee krijgt staartje voor Ajax: boete, voorwaardelijke straf, stadionverboden

Gepubliceerd: donderdag 12 december 2019 om 17:28do 12-12-2019 om 17:28

Laatste update: donderdag 12 december 2019 om 17:35do 12-12-2019 om 17:35

De KNVB heeft Ajax een boete opgelegd vanwege het afsteken van vuurwerk tijdens het uitduel met RKC Waalwijk op zaterdag 19 oktober. De Amsterdammers dienen een bedrag van vijftienduizend euro over te maken, laten ze donderdag weten via de clubsite.

De meegereisde Ajax-fans staken massaal fakkels af: een enkele belandde zelfs op het veld. Ook werd er buiten het stadion vuurwerk afgestoken. Ajax hoopt de opgelegde boete te verhalen op de betrokkenen. 'Ajax is voorstander van gecoördineerde sfeeracties op de tribunes. Maar acties die risico's met zich meebrengen en/of leiden tot overtredingen waar boetes en/of straffen als lege vakken voor worden opgelegd, worden uiteraard niet getolereerd', laat men weten. De KNVB heeft het voorlopig gehouden bij een voorwaardelijke straf van één wedstrijd zonder uitpubliek.

De club heeft nu de 'jacht' op de verantwoordelijken geopend. Degenen die 'zich schuldig hebben gemaakt aan het faciliteren en/of het afsteken van vuurwerk' kunnen een stadionverbod verwachten. Ook de fans die geprobeerd hebben om hun medesupporters onherkenbaar te maken voor de aanwezige camera's – bijvoorbeeld door het omhooghouden van een spandoek – lopen het risico om bestraft te worden.

Ajax moest in de Champions League al één wedstrijd zonder uitfans spelen: tijdens Chelsea-Ajax bleef het uitvak van Stamford Bridge leeg, vanwege wanordelijkheden rondom het voorafgaande bezoek aan Valencia.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws