Oranje-captain bij TEC Tiel: 'Een opluchting om uit het profvoetbal te stappen'

Oranje-captain bij TEC Tiel: 'Een opluchting om uit het profvoetbal te stappen'

Gepubliceerd: donderdag 12 december 2019 om 17:57do 12-12-2019 om 17:57

Daan Disveld (links op de foto) was in 2011 de trotse aanvoerder van het Nederlands elftal Onder 17 dat zich in Servië kroonde tot Europees kampioen, maar speelt acht jaar later voor Tweede Divisie-club TEC Tiel. De rechtsback kon het niet waarmaken bij NEC en FC Den Bosch en moest zijn profdromen uiteindelijk opgeven.

In 2017 besloot hij De Vliert in te ruilen voor Sportpark De Lok. "Ik had naar andere clubs in de Jupiler League gekund, maar dan wel met een slecht contract", vertelt hij aan Voetbal International. Disveld zag het niet zitten om nog jarenlang in de tegenwoordige Keuken Kampioen Divisie te blijven hangen, om op zijn dertigste pas een maatschappelijke carrière op te kunnen starten. "Het voelde als een opluchting dat ik uit het profvoetbal stapte."

Disveld nam zijn beslissing in samenspraak met een lifestylecoach, iets wat in die tijd nog niet gebruikelijk was in de profwereld. "In die tijd was het beschamend als je bij een personal coach liep. Volgens mij zit er bij schaatsers en zwemmers standaard een personal coach in de staf, maar in de voetballerij gaat het om macho en stoer zijn." De in Lent geboren verdediger drukt profvoetballers echter op het hart om zich open te stellen voor persoonlijke begeleiding. "Ook als het goed met je gaat, begeleiding moet je hebben."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws