De Boer liet Manchester United lopen: 'Mijn knie was niet geweldig, veilig spel'

De Boer liet Manchester United lopen: 'Mijn knie was niet geweldig, veilig spel'

Gepubliceerd: donderdag 12 december 2019 om 18:38do 12-12-2019 om 18:38

Ronald de Boer bedankte rond de millenniumwisseling voor het grote Manchester United. De 67-voudig Oranje-international verhuisde uiteindelijk van FC Barcelona naar Glasgow Rangers, waar hij uiteindelijk vier jaar zou blijven.

De Boer – donderdagavond actief bij FOX Sports om onder meer Manchester United-AZ te analyseren – spreekt bijna twintig jaar later van een weloverwogen beslissing. "Mijn knie was al niet zo geweldig. Bij FC Barcelona stond al in mijn contract dat een gedeelde van mijn salaris niet uitbetaald zou worden als er iets met mijn knie gebeurde."

De toenmalig rechtsbuiten zag hoe landgenoot Ruud van Nistelrooy al vanwege knieproblemen niet door de medische keuring heen kwam en was huiverig voor een vergelijkbaar scenario. "Mijn knie kon al niet meer zover buigen. Als ik daarheen zou gaan en mijn knie zou niet goedgekeurd worden, dan had ik meteen zo'n stempel op mijn voorhoofd: die is niet fit, die moet je niet nemen. Bij Rangers zaten Dick Advocaat en een Nederlandse dokter? Veilig spel? Exact."

De Boer kon bovendien Champions League-voetbal spelen met The Gers en heeft dan ook geen spijt. "Soms denk je: wat als? Beckham, Keane, Solskjaer, Butt, Neville... Zijn natuurlijk mooie namen om mee te spelen, dus ik had mezelf daar wel tussen willen zien. Maar ik heb een geweldige tijd bij Rangers gehad."

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws