Europa League: Arsenal dompelt Standard in rouw, uitschakeling Kiev goed nieuws

Europa League: Arsenal dompelt Standard in rouw, uitschakeling Kiev goed nieuws

Gepubliceerd: donderdag 12 december 2019 om 21:00do 12-12-2019 om 21:00

Laatste update: donderdag 12 december 2019 om 21:35do 12-12-2019 om 21:35

Arsenal heeft na een knappe comeback bij Standard Luik de groepswinst gepakt in poule F van de Europa League. Eintracht Frankfurt moet genoegen nemen met plek twee. Voor Tonny Vilhena viel het doek met Krasnodar. Dat geldt ook voor Dinamo Kiev.

Groep B
Dinamo Kiev begon als nummer drie aan de avond, maar had nog een kans om door te gaan. Dan moesten de Oekraïners, met Fran Sol als late invaller, wel winnen van Lugano en in die missie slaagde de ploeg niet: 1-1. Dat is overigens goed nieuws voor Nederland, aangezien Oekraïne een belangrijke concurrent is op de UEFA-coëfficiëntenlijst.

Malmö FF pakte de groepswinst door een 1-0 zege op FC Kopenhagen, dat als nummer twee eindigt. Oud-Ajacied Markus Rosenberg neemt zo op fraaie wijze afscheid bij de Zweden: hij is aan zijn laatste weken als profvoetballer bezig.

Groep C
Krasnodar en Getafe maakten in een onderling duel uit wie zich voor de knockout-fase zou plaatsen. Door drie doelpunten in het laatste kwart van de wedstrijden trokken de Spanjaarden overtuigend aan het langste eind: 3-0. Dat betekent dat het Europese avontuur van Vilhena en zijn ploeggenoten erop zit. FC Basel won met 2-0 van Trabzonspor en pakte de groepswinst.

Groep E
SS Lazio kan zich na de winterstop volledig op de Serie A richten. De Romeinen stonden al voor een schier onmogelijke opgave en gingen ook nog eens met 0-2 onderuit bij Stade Rennes. Het resultaat bij CFR Cluj - Celtic (2-0) deed er daardoor al niet meer toe. De Schotten pakten ondanks de nederlaag de groepswinst met één punt meer dan de Roemenen. De Nederlands-Kroatische middenvelder Damjan Djokovic maakte de tweede treffer voor Cluj.

Groep F
Arsenal begon als koploper aan de laatste speelronde, maar de ploeg van interim-manager Fredrik Ljungberg kwam nog in de problemen. Standard Luik nam op eigen veld een 2-0 voorsprong. Via goals van Alexandre Lacazette en Bukayio Saka werd het echter alsnog gelijk. The Gunners pakten zelfs nog de groepswinst door de 2-3 nederlaag van Eintracht Frankfurt tegen Vitória Guimarães.

De Portugezen wonnen door goals in de 85ste en 87ste minuut. Frankfurt, waar de geblesseerde Bas Dost ontbrak, eindigt desondanks als tweede, terwijl de druiven voor Standard Luik héél zuur zijn: bij een zege op Arsenal waren de Belgen doorgegaan.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws