Feyenoord uitgeschakeld na nederlaag bij Porto en gelijkspel Rangers

12-12-2019 22:57
111

Feyenoord heeft zich niet weten te plaatsen voor de knock-outfase van de Europa League. De ploeg van trainer Dick Advocaat ging na een krankzinnige eerste helft met 3-2 onderuit bij FC Porto. De Portugezen gaan daardoor net als Rangers FC door.

De vlam sloeg razendsnel in de pan in het Estádio do Dragão. FC Porto kwam na een kwartier op voorsprong na een fout van Nick Marsman. Een zeer ongelukkig eigen doelpunt van Tyrell Malacia zorgde vervolgens voor de 2-0. Feyenoord rechtte echter razendsnel de rug. Eric Botteghin kopte raak uit een hoekschop en na 22 minuten stond het alweer 2-2 doordat Sam Larsson een voorzet van Malacia binnentikte.

Ook na die krankzinnige fase golfde het spel op en neer. Feyenoord speelde zeer aardig, maar nieuw defensief gepruts zorgde ervoor dat Porto na 34 minuten opnieuw op voorsprong kwam. Marsman kreeg een schot niet onder controle, waarna Tiquinho Soares profiteerde. Doordat Rangers op voorsprong stond tegen Young Boys halverwege had Feyenoord ook na rust nog alles om voor te spelen.

Die tweede helft leverde aanvankelijk echter een stuk minder spektakel op. De Rotterdammers kregen twintig minuten voor tijd echter een levensgrote kans op de 3-3. Een inzet van Jens Toornstra eindigde in de carambole op de paal. Vervolgens kreeg ook invaller Luciano Narsingh een enorme mogelijkheid. Hij stond vrij bij de tweede paal, maar schoot de bal tegen de hand van doelman Agustín Marchesín.

Die missers braken Feyenoord op, al maakte het uiteindelijk door een 1-1 gelijkspel van Rangers FC tegen Young Boys niet veel meer uit. Na PSV zit ook het Europese avontuur van de Rotterdammers erop. Porto gaat als nummer één door, op de voet gevolgd door de Schotten.