Stam krijgt trap na uit Rotterdam: 'Toen hij er was zat ik er mentaal doorheen'

Stam krijgt trap na uit Rotterdam: 'Toen hij er was zat ik er mentaal doorheen'

Gepubliceerd: vrijdag 13 december 2019 om 07:48vr 13-12-2019 om 07:48

Laatste update: vrijdag 13 december 2019 om 12:10vr 13-12-2019 om 12:10

Yassin Ayoub heeft hard uitgehaald naar Jaap Stam, de vorige trainer van Feyenoord. De middenvelder kreeg weinig speeltijd onder Stam en dat was volgens Ayoub ook wel te wijten aan de manier waarop 'De Rots van Kampen' met hem omging.

Tijdens het met 3-2 verloren Europa League-treffen bij FC Porto kreeg Ayoub speeltijd van trainer Dick Advocaat. Dat was lang geleden, oordeelde de kleine spelmaker (25) zelf ook. "Ik weet zelf niet waar dat aan gelegen heeft", vertelt hij voor de camera van FOX Sports. "Ik heb al eens aangegeven dat ik altijd mijn best heb gedaan en hard heb getraind."

De keuzes van de vorige trainer kunnen dan ook niet op goedkeuring rekenen van Ayoub. "Soms zit je er mentaal doorheen, bijvoorbeeld toen Stam er was", zegt hij onomwonden. "Toen werd er niet echt naar me omgekeken. Ik ben uit de selectie gezet en er is nooit tegen me gesproken. Het maakte niet uit wat ik deed. Ik liep er gewoon bij. Dat is jammer, maar het is geweest. Ik kijk niet meer naar het verleden."

Onder Dick Advocaat, die zich erover verbaasde dat de middenvelder met Marokkaanse roots nooit speelde, is Ayoub opgeleefd. "Het harde trainen van dit jaar beloont zich nu. Dick was verbaasd dat de vorige trainer me niet heeft gebruikt, ook niet als invaller. Ik denk ook dat Advocaat wat aan me kan hebben, als invaller of als basisspeler."

Video player

Check hier de beste voetbalvideo’s
Meer video’s

Poll

Hoort Ayoub in de Feyenoord-basis?

Ja
64%
Nee
36%
(7205 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws