Ihattaren vliegt Van Bommel in de armen na PSV-record: 'Hij is een toptrainer'

Ihattaren vliegt Van Bommel in de armen na PSV-record: 'Hij is een toptrainer'

Gepubliceerd: vrijdag 13 december 2019 om 09:35vr 13-12-2019 om 09:35

Mohamed Ihattaren heeft Ronaldo donderdag uit de geschiedenisboeken geschoten bij PSV. De zeventienjarige middenvelder tekende in het Europa League-duel met Rosenborg voor de 1-1 en is nu de jongste doelpuntenmaker van PSV ooit in een Europees hoofdtoernooi.

In 1994 was Ronaldo bijna twee maanden ouder dan Ihattaren nu toen hij voor het eerst doel trof namens PSV. In gesprek met VTBL blijkt Ihattaren niet op de hoogte te zijn van het record. "Labyad?", reageert de zeventienjarige spelmaker als hem wordt gevraagd van wie hij het record overneemt.

Als Ihattaren hoort dat hij met Ronaldo 'één van de grootste spitsen ooit' uit de PSV-boeken heeft geschoten, stelt hij gevat vast: "Dan is er nog een grotere speler nu. Nee, grapje. Ik ben er niet mee bezig en weet niet zoveel van deze statistieken. Maar het is mooi dat ik weer een record heb."

Ihattaren rende na zijn goal naar coach Mark van Bommel. "Hij is gewoon een toptrainer. Hij geeft me heel veel vertrouwen. Ik had met hem afgesproken dat als ik zou scoren ik naar hem toe zou rennen. Ik zou het vorige week al doen, maar toen kwamen er andere dingen in mijn hoofd. Nu zag ik hem staan en dacht ik: ernaartoe rennen.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws