Ajax-talenten Ünüvar en Hansen kunnen in topper debuteren in betaald voetbal

Ajax-talenten Ünüvar en Hansen kunnen in topper debuteren in betaald voetbal

13-12-2019 12:15
54

Ajax-talenten Sontje Hansen en Naci Ünüvar maken deel uit van de wedstrijdselectie van Jong Ajax voor de Keuken Kampioen Divisie-topper tegen SC Cambuur. De twee kunnen vrijdagavond hun debuut maken in het betaalde voetbal.

Volgens Voetbal International is het de verwachting dat Hansen en Ünüvar op de bank beginnen in Leeuwarden, waar de Amsterdamse beloften hopen in te lopen op koploper Cambuur. De nummer twee kijkt momenteel tegen een achterstand van zes punten aan.

Het tweetal van Ajax O19 trainde de afgelopen maanden al meerdere keren mee met zowel het eerste elftal van trainer Erik ten Hag als de beloftenploeg van Mitchell van der Gaag. Tot een plek in de wedstrijdselectie kwam het echter nog niet. Ze schuiven nu op in de pikorde door de blessures van David Neres, Quincy Promes en Zakaria Labyad bij de hoofdmacht.

De zeventienjarige Hansen maakte onlangs indruk op het WK O17 in Brazilië, waar hij topscorer werd. De zestienjarige spelmaker Ünüvar staat al enige tijd te boek als het grootste talent van Ajax. Hun ploeg- en leeftijdsgenoten Kenneth Taylor en Brian Brobbey maakten de afgelopen weken al minuten voor Jong Ajax.