Tadic van slag na Ajax-debacle: De scheidsrechter floot overal voor

Tadic van slag na Ajax-debacle: "De scheidsrechter floot overal voor"

Gepubliceerd: vrijdag 13 december 2019 om 16:22vr 13-12-2019 om 16:22

Dusan Tadic wil zich er niet achter verschuilen, maar scheidsrechter Clement Turpin was volgens de Ajax-aanvoerder een factor tegen Valencia. Door de 0-1 nederlaag is het Champions League-avontuur van Ajax voorbij.

"Het is normaal dat de spelers van Ajax verdrietig zijn, want ik denk dat we door hadden moeten gaan", zegt Tadic tegen AT5. Ajax verzamelde tien punten in de groepsfase. "We hadden het verdiend. Natuurlijk zijn we verdrietig. Het raakt ons."

"Aan het begin van de tweede helft stonden ze ook onder druk en kregen we twee kansen", vervolgt Tadic, die vervolgens naar Turpin wijst. "In de fase daarna werd er letterlijk geen voetbal meer gespeeld, omdat de scheidsrechter overal voor floot. Er werd twintig minuten niet gevoetbald. Het is onze eigen verantwoordelijkheid. We zoeken geen excuus."

Turpin liet zich volgens Tadic meeslepen door de provocaties van Valencia. "Je raakt ze aan en ze gaan liggen. Dat waren helemaal geen overtredingen. De scheidsrechter floot overal voor. Weet je: zij zijn ervaren, maar de scheids gaf ze alles mee. Elke keer als wij in de rug van de tegenstander kwamen, gingen ze liggen en werd er gefloten."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws