'Slechtste trainer' De Boer krijgt rechtse directe van oud-speler: Arrogant

'Slechtste trainer' De Boer krijgt rechtse directe van oud-speler: "Arrogant"

Gepubliceerd: vrijdag 13 december 2019 om 19:45vr 13-12-2019 om 19:45

Laatste update: vrijdag 13 december 2019 om 20:18vr 13-12-2019 om 20:18

Jonathan Biabiany heeft geen spaan heel gelaten van Frank de Boer, die in de zomer van 2016 werd aangesteld door Internazionale. Volgens Biabiany begrepen de Inter-spelers helemaal niets van De Boer, die het slechts een half jaar uit wist te houden in Milaan.

"Voor mij was hij de slechtste trainer in de geschiedenis van Inter", vertelt Biabiany tegen ITA Sport Press. "Hij boekte geen resultaten in Milaan en vertrok toen naar Crystal Palace, maar daar deed hij het nóg slechter. Zijn manier van spelen faalt op alle fronten."

De Boer heeft sinds zijn veelbesproken vertrek bij Inter regelmatig teruggeblikt op zijn periode in Italië. Volgens de huidige trainer van Atlanta United zaten er een paar rotte appels in de selectie en heerste er veel bestuurlijke onrust. Zelfs zaakwaarnemers zouden zich willen bemoeien met de opstelling. "Het doet me pijn als hij zegt dat wij een rotte groep waren", zegt Biabiany. "Ik had op alle vlakken geen goede band met hem. Het ging dus niet alleen over het voetballende gedeelte."

Biabiany zat onder De Boer op de bank bij Inter. "Ik begreep nooit waarom hij me op de bank zette, maar ik was niet de enige die dat niet snapte. Zelfs de spelers die in de basis stonden zeiden dat ze niets van De Boer's visie snapten en vonden hem arrogant. Niemand van ons begreep hem."

Biabiany (31) vertrok in 2017 naar Sparta Praag. Via Parma kwam hij bij Trapani terecht, een club uit de Serie B.

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws