Ziyech: 'Mensen hebben misschien een ander beeld, dit is weer een andere kant'

Ziyech: 'Mensen hebben misschien een ander beeld, dit is weer een andere kant'

Gepubliceerd: vrijdag 13 december 2019 om 20:34vr 13-12-2019 om 20:34

Hakim Ziyech heeft Yassine, de jonge fan van OSC Lille, weten te traceren. Yassine ging viral nadat hij het veld opkwam tijdens het Champions League-duel tussen Lille en Ajax.

Ziyech beloofde aan Yassine zijn shirt en gaf die na afloop aan een man die claimde zijn vader te zijn. Achteraf bleek dat onzin, waarna er op social media een zoekactie werd opgestart om alsnog een shirt bij Yassine te krijgen. Dat is inmiddels gelukt. "Via-via eigenlijk. Mijn zaakwaarnemer en een vriend van mij hebben contact gehad met de moeder. Dat komt wel goed", vertelt Ziyech bij Inside Ajax op Ziggo Sport.

Ziyech beseft dat hij een voorbeeldfunctie heeft. "Je moet wel. Het is soms wel moeilijk, omdat je je eigen leven hebt. Je ziet wel dat mensen enorm naar je opkijken, vooral de jeugd. Je moet dus wel weten wat je doet, wat je laat zien hoe je jezelf naar buiten brengt. Daar moet je rekening mee houden."

Na de wedstrijd in Lille werd Ziyech beladen met positieve reacties. "Het is niet iets wat je veel ziet bij mij. Mensen hebben misschien een heel ander beeld van mij, maar dit is weer een andere kant. Of de mensen verrast waren? De mensen die me kennen niet, maar de mensen die me niet kennen wel."

"Ik ben in het verleden vaak neergezet als moeilijke jongen, arrogant, noem het maar op. Je moet niet oordelen als je iemand niet kent. Je wordt ook wat ouder. Je wordt wat volwassener, rustiger en denkt langer na bij dingen. Het hoeft bij mij niet allemaal zo druk. Het kan ook op een normale manier. In m'n jongere jaren zou ik er wat drukker mee omgaan, maar je wordt ook ouder."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws