Hoffenheim duikelt ondanks goal van Locadia naar beneden op Bundesliga-ranglijst

13-12-2019 22:30
5

Hoffenheim is er - ondanks een knappe goal van Jürgen Locadia - niet in geslaagd te winnen van FC Augsburg. In eigen stadion verloor de ploeg van trainer Alfred Schreuder met 2-4, waardoor zijn ploeg afzakt op de Bundesliga-ranglijst.

Hoffenheim keek al snel tegen een achterstand aan door een snelle treffer van Philipp Max, maar het duurde niet lang voordat het weer gelijkstond. Robert Skov schoot randje zestien knap raak.

Het meeste spektakel was er na de rust in Hoffenheim. Ongeveer tien minuten na het beginsignaal van die tweede helft stonden de gasten op een 1-3 voorsprong. Max maakte zijn tweede van de avond door een strafschop te benutten en voormalig FC Twente-speler Fredrik Jensen zette de 1-3 op het scorebord.

Het zorgde ervoor dat Schreuder in moest grijpen. Na ongeveer 60 minuten spelen bracht hij Locadia in het veld. De Nederlander bracht tien minuten voor tijd de spanning terug in de wedstrijd door de bal knap achter Augsburg-keeper Tomás Koubek te koppen. Lang kan Locadia niet genieten van zijn treffer: een paar minuten later besliste Iago de wedstrijd door de 2-4 te maken.