Van der Gaag blij met 'mannelijke' Jong Ajax-spelers: 'Normaal is het andersom'

Van der Gaag blij met 'mannelijke' Jong Ajax-spelers: 'Normaal is het andersom'

Gepubliceerd: vrijdag 13 december 2019 om 23:32vr 13-12-2019 om 23:32

Laatste update: vrijdag 13 december 2019 om 23:34vr 13-12-2019 om 23:34

Jong Ajax-trainer Mitchell van der Gaag is tevreden met de strijdlust die zijn spelers vrijdagavond hebben laten zien tijdens de 0-2 overwinning op bezoek bij Cambuur Leeuwarden. Bij de Amsterdammers maakten Sontje Hansen en Naci Ünüvar hun debuut.

"Ik heb de jongens na afloop een compliment gegeven", begint Van der Gaag na de wedstrijd in gesprek met FOX Sports. "Niet alleen vanwege de overwinning, maar ook vanwege de verbetenheid in de duels. Normaal is het andersom, liggen de spelers van ons wat vaker op de grond. Het is niet zaak om spelers bewust neer te halen, maar wel mannelijk het duel aan te gaan."

Bij Jong Ajax debuteerden Hansen en Ünüvar, allebei pas zeventien jaar oud. "Hoe jong de ploeg ook was, Sontje heeft zijn debuut gemaakt, hartstikke mooi dat hij een doelpunt maakt. Naci komt erin, dat zijn toch jongens van zeventien jaar, die dan toch meegaan. Dat is mooi om te zien, dat het binnen die ploeg begint te leven", sluit Van der Gaag af.

Jong Ajax won bij Cambuur met 0-2 door doelpunten van Brian Brobbey en debutant Sontje Hansen, die diep in de blessuretijd werd gewisseld door Van der Gaag.

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws