Berghuis valt in herhaling: 'Wordt tijd dat hij een keer zes wedstrijden krijgt'

Berghuis valt in herhaling: 'Wordt tijd dat hij een keer zes wedstrijden krijgt'

Gepubliceerd: zaterdag 14 december 2019 om 07:43za 14-12-2019 om 07:43

Laatste update: zaterdag 14 december 2019 om 14:38za 14-12-2019 om 14:38

Oud-spits Geert Den Ouden hoopt dat Steven Berghuis een keer hard wordt aangepakt en een flinke schorsing krijgt. De Feyenoord-captain maakt regelmatig harde overtredingen, maar ontsnapt steeds aan rood. Tegen FC Porto in de Europa League was het opnieuw raak.

Berghuis deelde in Portugal een tackle uit, waarna hij zijn tegenstander bewust leek te raken. Rood kreeg hij echter niet. "Het wordt dat hij gewoon een keer zes wedstrijden krijgt, anders gaat hij het niet leren. We zien dit gedrag periodiek terug", zegt Den Ouden bij FC Rijnmond.

Feyenoord zal Berghuis niet snel straffen, zegt Den Ouden. "Daar valt wat voor te zeggen, maar een club zal niet zo snel z'n beste speler schorsen. Hij is op papier de beste speler van Feyenoord. Het komt er niet altijd uit, maar vaak wel. Hij heeft al een paar keer bijna z'n ploeg tekort gedaan. Het gaat nu nog goed, maar het is wachten op dat het een keer fout gaat en hij een dikke duw krijgt."

Voormalig verdediger René van Eck vindt ook dat het gedrag van Berghuis dom is. "Ik heb dit vroeger ook weleens gedaan, maar toen was er nog geen VAR. Als die er nu wel was geweest had hij denk ik rood gekregen. Het is onnodig. Hij ging in eerste instantie voor de bal, maar daarna haalde hij z'n been nog even omhoog."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Poll

Eens met Den Ouden?

(2929 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws