'Ajax start met Mazraoui op het middenveld en moet Promes nog steeds missen'

14 december 2019 om 10:26

Ajax zal aanstaande zondag in de topper tegen AZ aantreden met Noussair Mazraoui op het middenveld. In het Algemeen Dagblad staat de Marokkaans international in de verwachte basisopstelling van de Amsterdammers.

Sergino Dest staat rechtsback en dat betekent dat Mazraoui een linie naar voren schuift om het Amsterdamse middenrif te versterken. Met Donny van de Beek en Lisandro Martínez is het Ajax-middenveld dan compleet. Een gevolg van deze opstelling zou zijn dat Edson Álvarez na zijn matige Champions League-optreden van afgelopen dinsdag weer op de bank moet plaatsnemen.

Voorin staat Noa Lang volgens het AD nog altijd op de vleugel geposteerd omdat Quincy Promes nog steeds niet fit genoeg is om zijn rentree te maken voor de regerend landskampioen. Hakim Ziyech, die deze week nog kampte met een aantal lichte pijntjes, lijkt er wel gewoon bij te zijn. Hij staat hangend op rechts en moet onder meer zorgen voor de toevoer richting valse spits Dusan Tadic.

De opstelling van AZ is, zo meldt het AD, zoals we die mogen verwachten. Ron Vlaar is nog altijd niet hersteld van een blessure en wordt centraal achterin vervangen door Jordy Clasie. Oussama Idrissi, Calvin Stengs en Myron Boadu moeten het de Ajax-defensie lastig gaan maken.