'AZ en Ajax spelen tegen elkaar, misschien worden ze wel nerveus als wij winnen'

'AZ en Ajax spelen tegen elkaar, misschien worden ze wel nerveus als wij winnen'

Gepubliceerd: zaterdag 14 december 2019 om 10:58za 14-12-2019 om 10:58

Érick Gutiérrez heeft zich na anderhalf jaar nog niet in de basis van PSV gespeeld en dat vreet aan hem. De Mexicaanse middenvelder, die het nu zonder boezemvriend Hirving Lozano moet zien te redden, wil graag meer laten zien.

Dat PSV-trainer Mark van Bommel geen vaste basisplaats voor Gutiérrez ingeruimd heeft, ligt volgens de Mexicaan aan hemzelf. "Ik ben een betere speler dan ik zelf heb laten zien", zegt 'Guti' tegenover het Eindhovens Dagblad. Eén en ander is volgens de middenvelder ook te wijten aan het vertrek van Hirving Lozano. "Ik mis hem enorm, natuurlijk. We spreken elkaar nu nog zowat elke dag. In Mexico hebben we jarenlang samengespeeld en ik vind het ontzettend jammer dat dat er hier weinig van gekomen is."

Gutiérrez, die geen stennis maakt maar hard blijft werken, merkt ook dat PSV in een mindere fase zit. De wedstrijd van aanstaande zondag bij Feyenoord krijgt dan ook het stempel 'cruciaal'. "Feyenoord is een grote club met een fanatieke aanhang en wij moeten in hun stadion sterk zijn, omdat nu ook AZ en Ajax tegen elkaar spelen. Misschien worden ze nog een beetje nerveus als we winnen, maar we moeten eerst heel hard werken om dat maar eens voor elkaar te krijgen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws