Kluivert tekent eerste profcontract in Utrecht: 'Mijn broer en vader weten het al'

Kluivert tekent eerste profcontract in Utrecht: 'Mijn broer en vader weten het al'

Gepubliceerd: zaterdag 14 december 2019 om 12:41za 14-12-2019 om 12:41

Laatste update: zaterdag 14 december 2019 om 12:46za 14-12-2019 om 12:46

Ruben Kluivert (18) heeft zijn eerste profcontract getekend bij FC Utrecht. De zoon van Patrick Kluivert staat hierdoor tot medio 2022 onder contract in de Domstad. De verdediger is trots en hoopt zich bij Utrecht verder te ontwikkelen.

Kluivert junior speelde lang bij AFC in Amsterdam, alvorens vorig seizoen de overstap te maken naar FC Utrecht. Hij tekende zaterdagochtend zijn eerste profcontract bij de club. "Sterk en explosief", zo omschrijft technisch directeur Jordy Zuidam de verdediger op de clubwebsite. "Hij is defensief sterk in de één-tegen-één-duels en gevaarlijk in aanvallende corners. Ruben is in staat om met ruimte in zijn rug te spelen en past qua karakter, als het gaat om het leveren van strijd en het spelen met passie, uitstekend bij FC Utrecht."

Kluivert is zelf erg tevreden met zijn contract en kreeg al berichtjes vanuit Spanje en Italië. "Mijn broer en mijn vader weten het allebei al", zegt Kluivert met een stralend gezicht. "Die waren ook heel trots op me en heel blij. Nu ga ik me concentreren op Utrecht en gewoon mijn ding doen, dan zien we vanzelf wel wat er gaat gebeuren."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws